ATENCIÓ!!!!

ATENCIÓ!!


Aquest blog es l'antiga web del CESBoi. Fa uns messos que ja no l'utilitcem. Ara trobaràs tota l'informació, l'agenda de les nostres activitats i les novetats a cesboi.cat


També ens trobareu activament a la página i al grup del Facebook, a Instagram i a Twitter. Si utilitceu qualsevol d'aquestes xarxes us convidem a seguir-nos per fer pinya i generar una bona comunitat online.


A més el nou correu per comunicar-se amb el centre es info@cesboi.cat

30 de gener 2013

9TICIES FEBRER


INFO FEBRER 2013
Ja tenim el febrer instal·lat entre nosaltres, però per poc temps..., ja que tal com diu la dita, el febreret és curt i amb vint-i vuit dies se'n surt...
Enhorabona als esquiadors, raquetistes... per les darreres nevades i la gran quantitat de neu que s'ha acumulat a les nostres muntanyes, però cal aprofitar-ho... que la neu de febrer se'n va com un gos llebrer...
LA PUJADA DELS NASSOS...
El passat mes de desembre, un membre del CESBoi va tenir una magnífica iniciativa: convidar-nos, la tarda del 31 de desembre, a fer la darrera pujada de l'any a Sant Ramon a fi de brindar amb cava (i alguns amb aigua...) pel canvi d'any. La pujada, tot i el poc temps que hi va haver per organitzar-la, va ser tot un èxit de participació. Enhorabona, Xavi per la iniciativa que esperem tingui continuitat... Ah! I vam estrenar pancarta...
PRESENTACIÓ DE LES ACTIVITATS DEL CESBoi per al 2013
El dia 11 de gener, a la sala polivalent de can Massallera, va tenir lloc la presentació de les activitats previstes per a aquest any. L'acte va comptar amb una gran afluència de socis i simpatitzants. Moltes gràcies a tots els assistents per la vostra presència, ara només cal que tothom s'animi a participar d'aquestes i altres activitats.
AUDIOVISUAL DE LES ACTIVITATS DELS SOCIS
Un any més, el passat divendres 25 de gener, vam poder gaudir de l'audiovisual de les activitats dels socis. Va ser una bona ocasió per retrobar-nos i poder gaudir del record de les experiències i els bons moments que hem passat amb els amics i els companys. Moltes gràcies a tots els que hi vau col·laborar enviant les vostres fotos, a tots els que vau assistir a l'acte i un agraïment molt especial a l'autor de l'audiovisual. Des d'aquí animem tots els socis a seguir col·laborant enviant les fotos de les activitats d'aquest 2013, organitzades dels del CESBoi a suadaflims@gmail.com
AUTOCAR A LA NEU
Finalment, i després d'alguns dubtes generats per l'absència de neu a les estacions d'esquí, tal i com ja us vam informar el dia 11 de gener, durant l'acte de presentació de les activitats del CESBoi, i s'ha anat informant per mitjà del bloc del CESBoi i del facebook de la nostra entitat, s'ha pogut organitzar l'autocar a la neu, no a Tuixén, com s'havia dit, sinó a l'estació d'esquí de fons de Guils de Fontanera. Esperem que sigui tot un èxit de participació.
LES XERRADES DEL CESBoi...
Com ja es va informar, el CESBoi organitzarà, durant tot aquest any, una sèrie de conferències-col·loqui a fi d'informar i formar el socis i simpatitzants sobre diversos temes relacionats amb les sortides a la muntanya, els problemes, la seguretat...
La primera d'aquestes sessions serà el proper divendres, 8 de febrer, a la sala polivalent de can Massallera i es tractarà el tema de com ens hem de vestir quan anem a la muntanya. La conferència-col·loqui anirà a càrrec d'un membre d'esports Verti. Les persones que hi estiguin interessades ja poden fer la corresponent inscripció a la secretaria del CESBoi. Aquesta activitat és gratuita per a tots els participants.
L'altra xerrada, que constarà de dues sessions, una de teòrica i una altra de pràctica, serà sobre primers auxilis i anirà a càrrec de Neus Verge. Ambdues tindran lloc a can Massallera, a la sala polivalent, la primera el divendres 22 de febrer i la segona l'1 de març. La inscripció ja és oberta a la secretaria del centre en l'horari habitual. Drets d'incripció: socis gratuït, no socis 3€.
CURS D'EXCURSIONISME HIVERNAL
Com tots deveu recordar, a l'Info de gener, us vam informar que el CESBoi, en col·laboració amb la vegueria del Baix Llobregat, havia organitzat un curs d'excursionisme hivernal, a càrrec de instructors i monitors de l'ECAM i sota la direcció de Francesc Mitjavila.
Us fem saber que la inscripció continua oberta, i que per poder participar en aquest curs, cal tenir una mica d'experiència en excursionisme i estar en bones condicions físiques.
Podeu fer les inscripcions a l'adreça formaciobll@gmail.com o a la secretaria del CESBoi, en l'horari habitual. Les places són limitades.
El curs, subvencionat per AEEBLL, té un cost de 45 € per alumne, els socis del CESBoi, a més a més, tenen una altra subvenció d'un 30% sobre el preu esmentat. Aquest preu no inclou viatges, àpats i pernoctació que aniran a càrrec del cursetista. La inscripció es tancarà el dia 21 de febrer de 2013 o en el moment que hi hagi 16 inscrits, que és el nombre màxim de cursetistes, les places s'atorgaran per rigoròs ordre d'inscripció. El pagament es pot fer per mitjà d'un ingrés al compte 0487-1075-72-2000008547 o bé en efectiu a la secretaria del CESBoi.
Podeu veure tota la informació del curs al bloc del CESBoi.
SANT BOI-SITGES
Enguany tenim intenció de reprendre la caminada Sant Boi-Sitges, que durant força anys havia estat una de les activitats més emblemàtiques del CESBoi. Tindreu més informació a l'Info de març. Recordem als socis que és una caminada de més de 50 Km, per tant, cal tenir en compte aquesta dada i la nostra forma física a l'hora de fer la inscripció.
LLICÈNCIES FEDERATIVES
Recordem als socis que vulguin federar els seus fills menors que aquest any el CESBoi subvenciona amb un 50% el cost d'aquest tipus de llicències, per tant, quan feu l'ingrés en el compte corresponent haureu d'ingressar solament el 50% del cost de la llicència del menor.
D'altra banda els passos que heu de seguir són els mateixos que per a qualsevol altra llicència i que us recordem a continuació:
Primer heu de fer un ingrés o transferència al compte de la Caixa número 2100 3170 64 2200109249 amb l'import exacte de la llicència corresponent, fent-hi constar el NIF o NIE, el tipus de llicència (A, B, C, D, E) i afegint-hi una H en el cas que la vulgueu habilitada.
Un cop hàgiu fet l'ingrés a la Caixa, cada persona, individualment, ha d'enviar un correu electrònic a la següent adreça: federativescesboi@gmail.com amb les dades següents:
·Nom i cognoms
·Data de naixement
·NIF o NIE
·Tipus de llicència (A, B, C, D, E, especificant si es vol amb habilitació FEDME)
·Import de la llicència que heu demanat
Trobareu tots els preus i cobertures a la web de la FEEC http://www.feec.cat
ACTIVITATS PER AL MES DE FEBRER
Diumenge, 3 de febrer: Sortida familiar amb autocar a l'estació d'esquí de Guils de Fontanera. Vocals: Bardiri Amorós i Montserrat Oller.
Divendres, 8 de febrer: Conferència-col·loqui sobre vestimenta de muntanya a càrrec d'un assessor de Verti.
Diumenge, 17 de febrer: Sortida d'esquí de muntanya al Puigmal. Activitat exclusivament per a socis federats en possessió de la llicència D. Vocal: David Zurita.
Divendres, 22 de febrer: “Primers auxilis”, 1a sessió , a càrrec de Neus Verge.
Dimarts, 26 de febrer: Curs d' “Excursionisme Hivernal”, presentació, a càrrec de Francesc Mitjavila.
Recordeu que per participar de les activitats del CESBoi, excepte els audiovisuals, presentacions..., cal que prèviament us hàgiu inscrit a la secretaria del centre, en l'horari habitual. Trobareu tota aquesta informació i la complementària (què cal portar, hora de sortida, preu, mitjà de transport...) al facebook i al bloc del CESBoi.
CURSOS DE LA FEEC i de la AEEBLL per al 2013
El CESBoi ha preparat un llistat dels cursos organitzats per les entitats del Baix Llobregat de cara a aquest 2013, a fi que els socis que ho desitgin puguin dirigir-se directament als clubs organitzadors d'aquests cursos.
Cursos de promoció (subvencionats per la FEEC):
Esquí de muntanya (nivell 1), del 9 al 17 de febrer. Collbató
Escalada (nivell 1), del 9 al 17 de març. El Prat
Autorescat, del 6 al 28 d'abril. Cornellà
Escalada (nivell 2), de l'11 al 19 de maig. Cornellà
Escalada (nivell 1), del 18 al 26 de maig. Collbató
Escalada (nivell 3), del 8 al 16 de juny. Cornellà
Vies ferrades, 28 i 29 de setembre. El Prat
Altres cursos (subvencionats per l'AEEBLL)
Escalada en glaç, 23 i 24 de febrer. Esplugues CEE
Esquí de muntanya (nivell 1), del 2 al 10 de març. Molins de Rei
Alpinisme (nivell 1), del 9 al 17 de març. Esplugues CEE
Escalada (nivell 3), primavera (dates sense determinar). Viladecans
Progressió piolet i crampons, maig (dates per concretar). Cornellà
Escalada (nivell 1), de l'11 al 19 de maig. Esplugues CEE
Vies ferrades, 15 i 16 de juny. Esplugues CEE
Crestes, tardor (dates sense determinar), Viladecans
Gestió d'entitats, tardor (dates i lloc sense determinar)
JT ARVA, 14 de desembre. Cornellà
Recordeu que el CESBoi subvenciona amb un 30% més el cost del curs, a part de la subvenció de la FEEC o de l'AEEBLL.
INFORMACIÓ IMPORTANT PER A TOTS ELS SOCIS
Com tots sabeu, el fet d'enviar cada mes l'INFO CESBoi amb paper representa una gran despesa per al nostre Centre, sense comptar, d'altra banda, el cost ecològic...
Això, unit a l'enorme desfaçament de les adreces postals, ens ha dut a qüestionar-nos la necessitat de seguir fent arribar l'Info en paper als socis, i fer-ho únicament per correu electrònic. Sabem, però, que hi ha socis que s'estimen més la primera modalitat, la postal, i ens ho han fet saber. Per tant demanem a tots els socis que desitgin aquesta modalitat que ens ho facin saber, per correu electrònic a l'adreça: cesboi@yahoo.es , o per carta a Centre Excursionista Sant Boi, Mallorca, 30. Can Massallera. 08830 Sant Boi, fent-hi constar el nom del soci i l'adreça postal completa.
TRAILWALKER. Col·laboració
Full de Ruta de 6x100=H2O
En aquest espai anomenat: “Full de Ruta”, us anirem explicant, cada mes, i de manera molt simplificada, les evolucions del nostre equip. Acabarem cada episodi amb el que anomenarem “la petjada del mes” que serà una “piula” que ens farà reflexionar, i que volem compartir amb vosaltres. Així, doncs, comencem amb el primer Full de Ruta.
Febrer de 2013
L'equip 6x100=H2O de l'any passat ens va passar el testimoni de l'objectiu d'enguany, i vam heretar, fins i tot, el seu nom. L'acte va ser molt senzill i personal, però ple d'emocions que ens van encomanar les forces necessàries per encetar el projecte
· Cada setmana ens hem anat reunint al Namasté, en un ambient relaxat, i acompanyades d'un bon te per combatre el fred de l'hivern, hem programat i organitzat les sortides d'entrenament i altres aspectes tècnics, com ara la tria del material.
· Sortides que ens han servit d'entrenament:
De Sant Boi a Sitges. (Per cert, l'anècdota divertida va ser que després de 9 hores caminant, ens vam adonar que, en realitat, portàvem 9 hores xerrant! Això vol dir que sabem vèncer l'esgotament...)
Excursions a Collserola; una sortida des de Sant Just, i una altra des de Vallvidrera. (L'Adolf, un amic que ens fa de guia, es coneix Collserola com el palmell de la seva mà, i ens va portar fins a la font radioactiva d'Sterling, l'aigua de la qual, antigament s'havia embotellat per tal de comercilitzar-la, i la gent pensava que això de “radioactiva” devia ser bo per als ronyons...)
Recorreguts des de Sant Boi pel riu, tant fins a mar, com en sentit invers, fins a Martorell. Val a dir que comencem a conèixer tots els raconets del nostre tros de riu. També hem trepitjat les nostres contrades, visitant sovint el Montbaig i el Montpedrós.
En Fernando de Tot Natural Espai de Salut, ens ha tramès coneixements sobre dietètica i nutrició, a més d'una bona base d'estiraments. Celebrem aquest regal que ens va tan bé!
La petjada del mes:
Quan camines, el vent et pot bufar en contra, et pot semblar que queda més camí endavant que no pas el que has deixat enrere, la terra pot estar endurida i el sol et pot semblar un acompanyant mandrós, però si fas que els teus ulls i les teves passes treballin sempre endavant, t'adonaràs que l'aventura és afable i et sap recompensar”
Una abraçada de les noies del 6x100=H2O!!!