ATENCIÓ!!!!

ATENCIÓ!!


Aquest blog es l'antiga web del CESBoi. Fa uns messos que ja no l'utilitcem. Ara trobaràs tota l'informació, l'agenda de les nostres activitats i les novetats a cesboi.cat


També ens trobareu activament a la página i al grup del Facebook, a Instagram i a Twitter. Si utilitceu qualsevol d'aquestes xarxes us convidem a seguir-nos per fer pinya i generar una bona comunitat online.


A més el nou correu per comunicar-se amb el centre es info@cesboi.cat

11 de gener 2006

Montserrat, la roca més gran del món

EL PERIóDICO (22/12/2005)
Un geòleg afirma que Montserrat és la roca més gran del món Un catedràtic de Biologia i Geologia, Àngel M. Hernández Cardona, defensa que la muntanya de Montserrat és la roca més gran del món. Aquest rècord Guinness el té la Ayers (Austràlia), de 3,6 quilòmetres de longitud, 2 d’ample i 350 metres d’altitud. D’acord amb estudis geològics, Montserrat medeix 9 quilòmetres de longitud i 4 d’ample, i una altitud de 1.100 metres entre el cim de Sant Jeroni i el riu Llobregat. Segons Hernández, Montserrat compleix les tres condicions per ser considerada un monòlit únic. Es tracta d’una unitat en la qual les agulles no són completes i no trenquen tota la muntanya. Ens segon lloc, la roca forma un únic tipus de material, un conglomerat de “guija” arrodonida. Per últim, Montserrat, igual que Ayers, s’aixeca clarament des del pla, tal i com s’aprecia des d’Igualada.
més info