ATENCIÓ!!!!

ATENCIÓ!!


Aquest blog es l'antiga web del CESBoi. Fa uns messos que ja no l'utilitcem. Ara trobaràs tota l'informació, l'agenda de les nostres activitats i les novetats a cesboi.cat


També ens trobareu activament a la página i al grup del Facebook, a Instagram i a Twitter. Si utilitceu qualsevol d'aquestes xarxes us convidem a seguir-nos per fer pinya i generar una bona comunitat online.


A més el nou correu per comunicar-se amb el centre es info@cesboi.cat

23 de març 2006

Plataforma Vall Fosca Activa

Avui ens ha arribat al correu del centre una molt bona iniciativa per intentar frenar l'especulació al Pirineu i defensar el patrimoni natural. Aquesta plataforma vol divulgar un nou simbol que identifiqui aquesta lluita. Us transcrivim part del correu que ens han fet arribar:

EXPOSICIÓ DELS FETS

Per tal que el missatge que proclama una plataforma com la nostra sigui escoltat, és imprescindible aconseguir el major reconeixement social possible. Però quan l’especulació “ataca” particularment algun indret del Pirineu, on la densitat de població és tan minsa, i amb una realitat i història social que és la que és... doncs la tasca d’aconseguir aquest preuat reconeixement social és ultra complicada, si la comparem amb d’altres indrets com ara la costa (amb major població i més conscienciació sobre el tema).

El que proposem aquí és adoptar una sola bandera, que englobi moltes lluites. LA lluita del Pirineu contra l’especulació. Una unió gràfica, en uns temps com els d’avui dia, on el que ven (desgraciadament) és la imatge. La imatge és llenguatge. Parlem de la bomba del “no a la guerra”. Del tub nuat dels anti-PHN. O de la bandera galega negra, del Nunca Máis. Són icones, ideogrames de fàcil comprensió que s’han popularitzat; han fet d’estandarts d’una sola lluita, han permès globalitzar una lluita de problemàtiques i idiosincràsies diverses.

El símbol que proposem creiem que pot servir-nos per abanderar la nostra lluita. Un símbol que estem veient massa sovint i que bé podria servir als constructors que assetgen aquestes muntanyes nevades. Integreu-lo a les vostres campanyes, a les vostres webs, mails, etc. Seria bó també vincular aquest símbol a un lema o frase-denúncia tipus: Aturem l'especulació als Pirineus!!.